Veckans mat: Nudlar

Det här är min nya bloggserie som jag kopierat rakt av från min vän Tonkow, eftersom han ville att jag skulle kopiera den. Här kommer jag skriva om Veckans mat, vilket är en maträtt som jag lagat under veckan. Och eftersom jag numera är student skulle det mycket väl kunna bli veckans mat i dess sanna bemärkelse, om jag skulle laga jättemycket en dag för att sedan äta rester hela veckan. Men som det ser ut nu försöker jag laga mat typ i snitt varannan dag. Typ. Har inte riktigt kommit in i det än. Om jag skulle ha så dålig fantasi att jag enbart äter mat som jag redan skrivit om någon vecka så hittar jag på något alternativt sätt att skriva om Veckans mat, men eftersom jag precis börjat den här serien så är det ju chill än så länge.

Jag tänkte börja med något så passande som den ultimata studentmaträtten: nudlar. Eftersom det är första inlägget i serien tänkte jag lyxa till det med bilder, men det kommer jag nog inte orka i framtiden.

Börja med att få en förpackning nudlar gratis från Centerpartiet. Därefter kan du läsa på baksidan hur det ska tillagas:

”Mittaa kattilaan 3,5 dl vettä, kaada joukkoon maustepussin sisältö ja kiehauta. Lisää nuudelit ja keitä noin 3 minuuttia välillä sekoittaen.”

Skulle du föredra något annat språk framför finska så står det förmodligen på det språket också.

3,5 dl vatten i den enda kastrull du har, för du är student och har minimalt med grejer.

Påsen som du fick gratis av Centerpartiet. Alla studenter vet att gratis är gott och partier/organisationer som ger dig något gratis får automatiskt pluspoäng. Även Moderaterna (gratis frukost två dagar) och Sveriges Ingenjörer (gratis lunch och penna) är fina människor.

I påsen finns det en till påse. Den här innehåller en kryddblandning. I detta exempel är det köttsmak, därav djuren på påsen. Lägg märke till skräpet på golvet, obligatoriskt i en students lägenhet.

Häll i kryddblandningen i vattnet och koka upp. Enkelt? Ja!

När vattnet kokat upp är det en bra ide att ha i själva nudlarna i vattnet.

Det kan vara en bra idé att röra om lite ibland också, om inte annat för att känna sig viktig. Nudlarna ska bara koka i typ 3 minuter, så du får passa på att röra om när du har chansen.

Färdigt! Servera på ett stökigt bord där du knappt får plats med tallriken. Men vänta, det är något som saknas!

Sådär ja, en tomat så får vi lite färg på det!

Annonser

One thought on “Veckans mat: Nudlar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s