Veckans låt: Brains Out

Jag vet inte om det bara är jag som märkt det, men det verkar som att många på senaste tiden kommit på att de inte blir censurerade. Trots att de ju faktiskt ofta blir det. Men folk har insett att man kan sjunga om lite vad man vill och kan göra diverse helt omotiverade sexuella referenser. Det blir ju lite intressant, men håller aldrig i längden. Faktum är att det till och med blir tillräckligt intressant för att hamna i Veckans Låt-listan ibland. Jag har ju till exempel skrivit om låtarna Tonight (I’m Fucking You) och Om Sanningen Ska Fram. Två låtar utan någon annan egentlig poäng annat än att attrahera genom att provocera. Det finns flera exempel på WTF-låtar som jag inte skrivit om, till exempel X (okej, den skrev jag lite kort om en gång) och Dedication To My Ex. Eller varför inte  När Jag Går Ner? Listan kan göras lång med låtar som gör mer eller mindre tydliga sexuella anspelningar, mest för att de kan. När Jag Går Ner har till och med potential att vara rätt bra, om det inte vore för den extremt fåniga texten.

Det här inlägget handlar inte om en låt i den kategorin. Här sjungs det visserligen ”fuck my brains out”(för övrigt en NSFW-sökning på Google om man har SafeSearch av). Det kanske låter rätt hardcore och rätt så mycket onödig sexanspelning, typ som ”Om jag ljuger för dig och låtsas vara någon annan, vilöl du ligga med mig då?” eller ”När vi har sex säger du namnet på ditt ex” eller ”Ikväll knullar jag dig” eller ”Jag saknar den där fittan” eller… Ja, ni fattar. Men nej. På något sätt lyckas låten kännas oskyldig trots de ganska hårda textraderna. För det känns som att budskapet är något helt annat än de andra låtarna som typ har samma budskap som I Just Had Sex, som förresten är en skämtlåt för de som inte förstått det. Men många seriösa låtar har samma ”titta på mig, jag får ligga”-budskap. Eller seriösa och seriösa, hur seriös är egentligen Eric Amarillo? Vore jag han skulle jag inte kunna ta mig själv på allvar. Jag kan inte säga vad låten handlar om om det inte är riktigt hårt sex, men jag får ändå en känsla av att det ligger något djupare bakom. Jag kan förstås ha fel, jag har det ibland. Faktiskt. Även om många verkar ha fått för sig att jag aldrig har fel. Vilket är fel.

Den här låten framförs av ett svenskt band som heter Caotico och en svensk tjej som heter Tove Styrke. Låten är Caoticos, tror till och med att de släppte en version utan Tove först, men där kan jag ha fel. Låten blir såklart bättre om man lägger till en tjej, precis som det alltid är. Men just Tove Styrke är en ganska intressant person för mig. Hon var med i Idol när jag fortfarande hade tid att följa det och var nog den överlägset bästa det året. Allt hon gjorde var inte bra, men det bästa hon gjorde var riktigt jäkla bra. Att hon skulle få skivkontrakt var ganska obvious, även om hon ju inte vann. Jag har ofta en lite negativ inställning till Idolmänniskor i allmänhet, men det finns ju ett fåtal som faktiskt bevisat att de är rätt bra. Tove Styrke är en av dem, Amanda Jensen en annan (även om hon inte riktigt är min typ). Linnea Henriksson är också lovande, även om hon ju inte kommit med mer än Väldigt Kär/Obegripligt Ensam, som är en bra debutlåt, men inte riktigt visar det jag gillade från hennes Idol-tid. Hursom, Tove Styrke. Hon kom med en riktigt bra låt i och med hennes första (?) singel Million Pieces. Fast det var först när Familjen kom och remixade den som jag verkligen började tro att Tove kunde leverera. Sedan kom White Light Moment, älskad av många men intetsägande för mig. High and Low var rätt bra, skrev till och med ett inlägg om det i just den här bloggserien. Sammanfattningsvis så var väl Tove lite av en mini-Robyn. Hon har även jämförts med Robyn ganska ofta. Jag vet inte hur folk tänker då, men jag tänker en väldigt cool tjej som dock inte gör musik som jag gillar att lyssna på, förutom enstaka låtar. Fast Robyn är coolare och Tove gör ”bättre” låtar.Hursom så såg jag båda som artister som jag gärna ser live, men vars musik jag inte bryr mig om mer än enstaka låtar. Sedan såg jag Tove Styrke live. Största besvikelsen på Epic Putte (i parken var han ju!) om man frågar mig. Hon trodde att hon var så sjukt cool, trots att hon inte var särskilt cool alls. Min respekt för henne minskade rätt rejält, men jag kan fortfarande uppskatta delar av hennes musik. Dessutom verkade hon tro att hon var jättesexig, vilket hon inte var/är. Alls. Under Idol-tiden var hon både coolare, snyggare och sexigare. Även om jag nog aldrig skulle ha kallat henne sexig. Jag såg videon till Brains Out (riktigt bra, länkad nedan) och den består i princip av fyra personer som går. Det är Tove Styrke och tre killar, som jag får förmoda är medlemmarna i Caotico. Och alla tre killarna är typ enormt mycket sexigare än Tove. Och då är jag ändå inte bög. Visst, killen längst till höger i solglasögon är lite läskig och killen längst till vänster är lite sliskig, men killen till vänster om Tove. Han skulle kunna få fucka mina brains out anyday. Och då är jag som sagt var inte ens bög. Inte ens lite. Okej, ganska mycket kanske. Men han är ju lugnt sexigare än Tove i alla fall. Det är för övrigt de två andra killarna också.

Nej, nu börjar det bli dag för länkar och en bild som visar exakt hur mycket sexigare killarna i Caotico är jämfört med Tove.

Låt: Spellista:

Det här var den bästa låten på alla fyra jag kunde få tag på, men kolla på musikvideon, där finns det närbilder av alla. Och killarna är sexigare än Tove.

Annonser

1 thought on “Veckans låt: Brains Out

  1. Ping: Veckans låt 2-12: 212 | Spetsen's Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s